04/03/2022. VALÈNCIA. Després de la recent publicació del seu últim disc, Oro (Primavera d’Hivern, 2021), la valenciana Ainoa Cabanes, o el que és el mateix, Sierra Leona, ens presenta aquesta versió de ‘Se nos rompió el amor’, de Rocío Jurado. 

Aquesta cançó és una de les moltes que sonaven en casa dels seus avis, d’orígen andalús. Segons conta la pròpia Ainoa Cabanes: “És una cançó que em transporta a les meues arrels i, sense dubte, forma part de les meues influències artístiques”, admeteix rememorant la seua infantesa. 

Però ‘Se nos rompió el amor’ no sols amaga aquesta història, també és un acte simbòlic: “aprofitant que s’apropa el Dia de la Dona és la meua forma de rendir homenatge, tant a Rocío Jurado com a tantíssimes dones que han obert camí en la música”, i a més a més, resalta que “sempre mostre el meu suport públic al col·lectiu LGTBI+, la qual cosa és important per a mí”. 

Sierra Leona va decidir que aquesta cançó formara part del seu repertori en la gira de Cruzar un río (Primavera d’Hivern, 2019). Des d’aleshores, en molts concerts d’Ainoa Cabanes s’ha escoltat aquesta versió. Just per això, la cançó que avui veu la llum és un regal: “Sé que és una cançó molt volguda per a la gent que ens segueix”, assegura Sierra Leona. 

Després de tants concerts sonant, que per fi surta a la llum és també molt especial per als membres del projecte. El tema ha estat produït, adaptat i arreglat per la pròpia Ainoa Cabanes i Tono Hurtado en Malamute Estudio. La masterització s’ha realitzat per part de Victor García en Ultramarino. I, finalment, els músics que han participat són Toni Carrillo, Víctor Vila i David González. 

 La fragilitat de la cançó convertida en metàfora

La cançó ve acompanyada d’un preciós VideoLyric que transmiteix molta sensibilitat, creat per la pròpia Ainoa i que recull el concepte d’un dels versos de la cançó: Jamás duró una flor dos primaveras. De nou, la potent i inconmesurable veu d’Ainoa Cabanes plasma l’essència de Rocío Jurado portant la cançó al pop actual sense perdre la garra i la seua contundència. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *