10/03/2022. VALÈNCIA. Baix un constant ritme de blues el grup de música valencià Tirano llança ‘Tregua y piedad’, un tema que veu la llum juntament amb un video que recull el directe de la banda. Amb una lletra plena d’acidesa, Tirano escup i exigeix llibertat perquè el jo poètic de la cançó tan sols desitja “estar solo, solo en mi soledad, quiero esta noche, tregua y piedad, que prefiero estar muerto que otros siete años más”. I amb aquesta contundència i fartatge en les seues lletres, el videoclip de la cançó també és una mostra del directe dels guanyadors del Mad Cool Talent 2019.

El relat es manté: Tirano aboga per viure senzill, sense dimonis i sense penes. En el seu últim tema, ‘Dulce Pesadilla’, el grup de música va decidir trencar amb Sant Valentí per tal de soterrar les penes i el dolor. I ara, en ‘Tregua y Piedad’ el missatge segueix sent el mateix, però focalitzat: saber assassinar una toxicitat alimentada durant anys. Perquè manar de vegada en quan alguna cosa a la merda senta genial, veritat?

Aquest últim tema ha estat produït i gravat en Novo Estudios per Facundo Novo.  El video, que ha estat gravat per Guillem Sampedro mostra en directe l’essència Tirano en el seu estudi. El cantant de la banda, Joe Merello, explica que els feia goig fer un live pur i dur: “volíem que es vegera l’actitud i la qualitat del grup en directe”.  

I es veu. Es veu l’actitud de Tirano a poc temps de sortir el seu proper treball. Perquè en realitat Tirano no és tant sols rock. “El disc no és 100 % homogeni en el seu sentit més estricte”, assegura Merello davant aquest últim blues. El grup de música valencià matisa que han passat per un ventall molt ampli de gèneres, però que en tots es pot assaborir el “so Tirano”. 

El grup de música està format per Carlos Alonso al baix, David Añó a la bateria, Joe Merello a la veu, Javier Cuadros i Fran Pardo a les guitarres. Així doncs, després de la primera píndola… esteu llestos per a la segona?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *