29/04/VALÈNCIA. Després d’una carrera frenètica, cal recuperar l’alè tot i encara amb el sabor de l’adrenalina baix el teu paladar. I no hi ha volta enrere: ho donares tot i res hi ha a fer, excepte tal vegada, pensar en què podria haver sigut diferent. Jugant amb la metàfora de la velocitat, el nou artista valencià Hivern canta al passat sobre una relació entre dues persones que “fou molt intensa, però que ja no pot tornar a ocórrer”, explica l’artista. ‘Llums en verd’ és el primer avançament del proper disc d’Hivern, un treball que s’anomenarà Magma i gel i que aposta per aportar noves sonoritats al panorama musical valencià. 

La sinceritat es percep en la veu d’Hivern quan explica que no, que aquesta història no parla d’una experiència personal, ja que prefereix allunyar-se de les seues lletres: “Vull deslligar-me emocionalment dels temes”, perquè: “si m’implique tant, no acabaria el tema”, admet mentre assegura que és molt perfeccionista, tant, que de vegades, en el que escriu “li pegue la volta i ho destrosse”.  

Amb aquesta afirmació que ja sorprèn, Hivern estima el panorama musical valencià i aspira a aportar el seu gra de sorra a una escena que, assegura, s’està obrint musicalment: “vull mostrar noves sonoritats i reunir totes les meues referències culturals i arrels: des del R&B, Hip Hop al Trap”, i segueix: “i també ho vull transmetre amb la meua llengua”. ‘Llums en verd’, produïda pel beatmaker holandès Makii i masteritzada a Cinco Sound, estudi canadenc encapçalat per Danny Troya, és una primera mostra del que es pot esperar del nou artista valencià. 

La música sempre ha tingut un perquè en la vida d’Hivern, ja que li transporta a la seua infantesa: “des de ben xicotet em sentava davant en el cotxe amb els meus pares i escoltàvem música: des dels clàssics com Nino Bravo fins Héroes del Silencio, Maná o Estopa…”, i assegura que ha crescut amb uns referents sonors molt amplis. Per això, quan va créixer, va començar tocant instruments i després: “vaig descobrir que alguna cosa podia fer cantant”, riu. 

Pot ser ja heu pogut veure a Hivern en directe, no baix aquest nom, però amant de la música com era, també ha cantat en orquestres, gires d’estius i grups locals, el que li ha aportat cert bagatge. I ara dóna un pas endavant per fer realitat un projecte musical que ja portava molt de temps prenent forma en el seu cap, però “necessitava una estabilitat”, i ara la té i ‘Llums en verd’ és la primera prova d’un nou disc que es descobrirà lentament, single by single

La velocitat com a principal metàfora

‘Llums en verd’ naix acompanyada per un videoclip gravat i muntat per Olga Novillo. “Volíem plasmar una gran relació en la pròpia velocitat del motociclisme amb la d’una relació amorosa”, explica Hivern basant-se en els treballs dels seus principals referents com Khalid amb ‘Eleven’, així com amb artistes del panorama musical espanyol com Oddliquor, Paula Cendejas, Abhir Hathi, entre d’altres. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *