27/05/2022. VALÈNCIA. I per fi, El Mirall (Primavera d’Hivern, 2022), és una realitat. A través d’un intens Verkami, l’artista emergent Kela ha aconseguit el seu objectiu i avui veu la llum un disc atípic, que supera el concepte del cantautor clàssic per mostrar una veu femenina que juga amb l’electrònica, guitarra i veu. “Les sensacions són molt positives”, assegura Kela, abrumada per la realitat mentre confessa que està vivint el procés des d’una doble vessant: “per dins és tot molt intens, però també ho estic vivint com si no fóra la meua pròpia vida, com si fóra una espectadora”.  

“Fa un any estava escrivint la última cançó del disc i des d’aleshores he après moltíssim”, explica l’artista valenciana, qui matisa que té moltes ganes de que la gent ho escolte “que facen seues les cançons, que s’enamoren, que ploren… el que faça falta”. Amb Joel Gilabert com a productor a Anima Studio i la masterització a càrrec de Carlos Quintero, El Mirall  (Primavera d’Hivern, 2022) per fi deixa de ser un somni.  

Un total de 94 verkamistes han col·laborat en un projecte que retracta el flux de la vida: “és un resum del món exterior, de les persones, les relacions… tot això que al final conforma també el teu món interior”, explica Kela. Així doncs, un mirall que mira cap a fóra per explicar tota eixa processó que palpita dins de les persones.  

El Mirall  (Primavera d’Hivern, 2022) està conformat per un total de vuit cançons. El número, pot estar prenyat de simbolisme: “són vuit cançons i el número de la porta de l’estudi de Joel és el vuit també”, riu Kela davant la pregunta si té cap mena de significat: “si en vols de significat, hi ha”. Amb una proposta arriscada, el primer disc de Kela naix amb la intenció de jugar amb les noves sonoritats del panorama musical.
 
En relació al propi estil electrònic de Kela, l’ordre de les cançons segueix un sentit sonor, un dels forts de El Mirall  (Primavera d’Hivern, 2022). Així doncs, ‘La Pell’ és la cançó que obri l’univers de Kela, una cançó molt intensa, seguida de ‘L’Espiral’ i ‘Sabotatge’ fins arribar a una de les cançons més suaus i íntimes del disc, amb guitarra i veu, ‘Observe’. Finalment, la intensitat es recupera amb ‘T’estimava’  fins arribar a l’última cançó del disc, ‘190 graus’. 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *