La cançó és una visita emocional i a través del temps a la ciutat dividida pel Mur · Este serà l’últim llançament abans de la publicació de l’EP ‘Herois sense nom’

GATA DE GORGOS10/02/2021. Com dos àngels extraviats, una parella creua el vel del temps i apareix a la ciutat partida pel Mur, un lloc on «la ràbia sagna en uns grafitis».

Així es presenta Berlín, el nou tema de Tremp. La banda de Gata de Gorgos saluda 2021 amb el segon senzill del seu pròxim EP: Herois sense nom. Després de la vitalista Roses de paperBerlín dibuixa un món caduc però, alhora, vibrant.

Paco Sirerol, cantant i lletrista del grup, va oferir als seus companys uns versos que barrejaven dos viatges: un real a la capital alemanya i un altre vicari, a través de la mirada del cineasta Wim Wenders en el film de 1987 El cel sobre Berlín. La lletra de Sirerol pintava retalls d’una ciutat en blanc i negre, peces unides per emocions descarnades que van fer sorgir la música de manera espontània. La primera bateria d’Alex Feliu que va sonar al local d’assaig i el primer ritme que va marcar el baix de Jaume Mulet van fer enlairar-se la cançó amb un vol propi, diferent del de l’anterior senzill d’esta etapa.

Si aquell primer llançament rugia amb la contundència de les guitarres, en este cas  Josep Valverde i el mateix Sirerol acomoden Berlín en un bateig funky abans de transportar-lo a territoris ingràvids de psicodèlia. Una nova mostra de la versatilitat de Tremp, que poleix cada cançó com una obra definitiva. El videoclip de la peça, obra de la realitzadora Maria García Martínez, accentua la sensació de viatge per diferents mapes: espai, temps i emocions.

Última estació abans de l’EP

Berlín és, també, l’última pista abans de descobrir Herois sense nom, el disc amb què Tremp trenca un silenci de dos anys, des que va ser llançat Cors que escalen la pluja (2018), un senzill d’inflexió que mostrava la maduresa de la formació després de dos discos: Jocs d’un miratge (Mésdemil, 2013) i Zaindu (Mésdemil, 2016). 

Durant este temps, la formació també ha experimentat canvis, deguts a la marxa del guitarrista Joanvi Soler i la incorporació de Josep Valverde en eixe mateix rol. Harmonitzats els elements i amb les bateries carregades, Tremp va tornar a un refugi conegut per a enllestir el seu nou àlbum: Atomic Studio. Allí, amb la producció d’un dels mestres de l’ofici, Mark Dasousa, van enllestir sis temes com sis peces d’orfebreria, conformant una sosprenent col·lecció de cançons, cadascuna d’elles amb una vida pròpia.A desembre de 2020 va vore la llum el primer d’eixos diamants. Era Roses de paper, un tema que transpirava melangia i esperança, una mescla que dialogava inconscientment amb el temps que habitem. Berlín, per la seua banda, proposa alçar els peus de terra, almenys durant quatre minuts. Així arribarem al final del trajecte: Herois sense nom serà llançat a març i, aleshores, començarà un nou viatge.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *