És el segon llançament del projecte en solitari del també cantant i compositor de Tardor · El disc s’anomenarà ‘La Veritat’ i estarà disponible a juny · En este tema, el músic es retroba amb la seua infantesa per a respirar davant les exigències de la vida adulta, amb un folk-pop càlid i minimalista.

28/05/2021. VALÈNCIA. Un sol vers pot fer trontollar la més sòlida declaració d’intencions. Eixa escletxa està a l’inici de Sant Rafael, la nova cançó d’Àlex Blat: «A dies tinc la sensació que no tinc temps per a ser qui soc».

Esta fissura en la identitat, provocada per la velocitat del present, transporta al músic al lloc dels estius passats. Sant Rafael és la urbanització d’Alfàs del Pi on l’artista s’ocupava de desocupar la seua infantesa, el refugi que busca la memòria quan les ansietats vessen el got. No és una abraçada a Peter Pan, no una renúncia a la maduresa i les seues responsabilitats, sinó un crit d’atenció davant les exigències a vegades supèrflues però pesades, que acumulem quan som adults. Una veu que diu que potser no tot és tan important.

Cantà Òscar Briz que un dia vam viure «ignorant que allò era la vida, que després només s’hi sobreviu». La tèbia i brillant melancolia d’aquell Briz ressona en el nou tema d’Àlex Blat, el qual guarda una paradoxa: evoca l’estiu però ens situa a l’hivern, a l’interior d’una cabanya sacsejada per la tempesta, com aquella d’on va eixir victoriós el primer Bon Iver. Aquell folk minimalista, la seua estranya calidesa, es filtren en Sant Rafael, una peça amb què Blat i el productor Guille Sanz buscaven alçar una guarida amb pocs elements però sòlids.

En el vídeo, les imatges accentuen la sensació d’evasió que brolla de la cançó. El mateix Blat s’ha encarregat de la seua realització, rescatant gravacions de la seua infantesa per a construir este respir enmig del camí.

Un pas més cap a ‘La Veritat’

Sant Rafael és la segona estació del debut en solitari d’Àlex Blat, un camí que va començar amb el senzill Declaració d’intencions. Les dos cançons formen part d’un àlbum que vorà la llum el pròxim mes de juny i que s’anomenarà La veritat, un títol que reflecteix l’aposta pel so essencial dels instruments que l’autor i el productor han buscat en guitarres i mandolines o en senzills xocs de mans.

Àlex Blat, a qui hem conegut al capdavant de Tardor recorrent tots els indrets del pop-rock, carrega la seua motxilla amb el bagatge aprés per a explorar camins nous. La veritat serà un àlbum divers que viatge del pop i el folk nord-americans a la cançó d’autor banyada en sons mediterranis. Darrere d’un títol granític s’amaga en realitat una obra mestissa on s’albiren referents tan dispars com Ovidi i Ed Sheeran

El disc constituirà, en definitiva, la recerca d’un lloc propi i autèntic, sense proclamar dogmes musicals ni poètics. Així ens advertia en la primera cançó d’esta aventura: «He aprés, com tots deuríem fer, que les veritats no tenen massa pes».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *