01/04/2022. VALÈNCIA. La nova artista valenciana Kela s’estrena amb el single ‘T’estimava’ dins d’una indústria que, realment, es coneix molt bé: “vaig començar fent covers, he fet veus a alguns grups i paralel·lament he anat mostrant les meues cançons en acústic”, enumera amb un somriure mentre confessa que el seu somni sempre havia estat traure un disc. I després de tant de temps, per fi dóna una passa endavant i posa en marxa el 2 d’abril un verkami amb recompenses per poder finançar el que serà el seu nou treball: El mirall.  

Pot ser per això quan se li pregunta per l’aventura que està a punt d’emprendre la defineix amb l’adjectiu ‘arriscat’. No només perquè Kela s’atrevisca a encapçalar el seu nou projecte, si no perquè, literalment, ho ha deixat tot. Raquel Mengual és metgessa i després d’onze anys “pegant-li a la medicina”, comenta entre riures, li dóna una oportunitat a la música. 

“Sempre he dit que si no haguera sigut per la música, no haguera acabat la carrera”, admet Kela i ara, pot ser perquè s’ho deu a si mateixa, cantarà. Les seues lletres pertanyen a cançons que ha escrit durant els últims anys. El mirall amaga dins seua, doncs, els últims anys de vida de la nova artista valenciana Kela. ‘T’estimava’ és el primer avançament d’un treball que dóna resposta a la necessitat vital de Raquel Mengual de fer música. 

La cançó que avui veu la llum narra la història que tantes altres persones han pogut viure sota la seua pell: una ruptura d’una relació sobre la que Kela obre els ulls i deixa de costat la idealització per seguir endavant amb l’ajuda d’aquesta cançó. El tema ha comptat amb la producció, mescla i arranjaments de Joel Gilabert a Anima Studio, de Dénia, qui ha produït la cançó ‘L’incendi’, d’Smoking Souls i ha estat masteritzat per Carlos Quintero. 

Després de sis mesos d’intensa gravació, Kela i Joel Gilabert estan a punt d’alliberar un disc que creu que “sorprendrà” perquè “jo vinc dels acústics i la guitarra, aquest és un treball molt elaborat, pensat i cuidat”, explica l’artista valenciana mentre reflexiona com ‘T’estimava’ va començar sent la cançó més obscura del disc i ara presenta uns ritmes molt més animats gràcies a la contribució de Gilabert. 

Un videoclip cosit per les seues pròpies mans 

‘T’estimava’ ve acompanyada d’un videoclip gravat tant per Alicia Soriano com per ella mateixa i el muntatge també ha estat al seu càrrec. Per altra banda, tant la portada com el disseny del disc ha estat elaborada per Luis Soriano. El clip en qüestió juga amb l’abstracció mentre, com a testimonis, s’observa com Kela escriu una carta que es transforma en cançó mentre dansa entre els seus records i els moments viscuts. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *