Comença la gira de l’àlbum que versiona temes dels i les grans mestres del gènere · Els primers concerts seran a la Pobla de Vallbona, la Plaça de Bous de Castelló i el Teatre Principal de València, amb convidats especials · El disc forma part de ‘Mural Sonor’, l’antologia impulsada per Acció Cultural del País Valencià

06/04/2022. VALÈNCIA.  El pop-rock en valencià no ha tingut una vida senzilla a les nostres comarques. Les figures que l’han conreat durant dècades potser no han tingut la repercussió que les seues composicions mereixien. Han transitat un camí estrany i divergent que, per altra banda, ha inspirat molts xiquets i xiquetes a l’hora de formar una banda: sí, volien fer rock i pop, i volien fer-ho en valencià.

Veta és el disc que celebra eixe viatge, amb l’última parada en el present, on trobem l’esclat sense precedents de grups i solistes que exprimeixen en la nostra llengua el poder del gènere per a arribar a audiències cada vegada més grans. Això es posarà de manifest amb la gira que enceten els artífexs de l’àlbum, Tardor i May Ibáñez, el pròxim mes d’abril.

Veta pujarà als escenaris per primera vegada el 9 d’abril a la Casa de la Cultura de la Pobla de Vallbona (preu: 5€ amb reserva d’entrades al telèfon 96 276 15 54) i té tancades ja dos dates més a la primavera: el dia 7 de maig serà la presentació oficial a la Plaça de Bous de Castelló i el 13 de maig, al Teatre Principal de València, tindrà lloc un concert molt especial, on participaran totes les veus que apareixen al disc. Per a conéixer les noves dates de la gira, el públic haurà d’estar atent a les diferents xarxes socials del grup. 

La banda que defendrà Veta sobre les taules estarà formada pels membres de Tardor, juntament amb May Ibáñez i dos components més: Eneas Ribelles amb la trompeta i Javi Cambra amb el saxo. A més de les col·laboracions especials que se sumen a cada actuació.

La culminació d’un gran viatge. 

L’àlbum forma part de Mural Sonor, la gran antologia que va impulsar Acció Cultural del País Valencià, amb quatre discos que recullen la història de la música en la nostra llengua, formats per versions interpretades per les veus més importants de l’actualitat. 

En eixe context, Veta planteja una col·lecció de joies, algunes ocultes per al gran públic. Des de Julio BustamantePep Laguarda i Remigi Palmero fins als últims a dir adeu, Gener, el disc fa un recorregut per peces claus del nostre pop-rock passant per PinkaSant GatxoArthur CaravanTrineu TanokaLes Deesses MortesInòpia121dBEl Corredor Polonés i també Paco Muñoz –una clucada d’ull als primers versos que escoltàrem en valencià–. Totes i tots estan en este recull.

Les cançons originals han sigut reinterpretades a l’estudi per Tardor i May Ibáñez, amb les col·laboracions que seran importants en diferents moments de la gira. Sandra MonfortSeniorEstherEstela Tormo (Júlia), Joe PaskYeray Calvo (Novembre Elèctric), Carles CasellesAitor Estan (Inèrcia), Javi Ivànyez (Mugroman), GEM i Martín Tarrasó són els referents actuals presents en esta fotografia sonora, que ara cobra vida damunt els escenaris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *